top of page

Hoe graag
wil je het hebben...

Ontdek de genialiteit van Wing Chun.

foto Sifu Perez met kick naar knie

Over ons

Wing Chun CMASD Nederland logo

CMASD

Chinese Martial Art Self Defense

Wing Chun CMASD Nederland is in april 2010 opgericht als een zelfstandige Wing Chun school in het zuiden van Nederland. Wij zijn de eerste officieel erkende Wing Chun Samuel Kwok school in Nederland. Wing Chun CMASD Nederland zal de traditionele Ip Man Wing Chun-stijl volgen, onderwezen door GM Samuel Kwok. Onze school maakt deel uit van de Samuel Kwok Martial Arts Association (SKMAA).

De associatie

Samuel Kwok Martial Art Association logo

SKMAA

Samuel Kwok Martial Art Association

Samuel Kwok, geleid door Ip Chun en Ip Ching, vertegenwoordigt traditioneel Ip Man Wing Chun al vele jaren in Europa. Samuel Kwok traint al vele jaren met verschillende vechtsportmeesters met als doel de kunst realistisch en efficiënt te houden. Dit omvat Braziliaans Jiu-Jitsu, Muay Thai, kickboksen en professionele boksers.

Onze missie

SKMAA vertegenwoordigt Wing Chun-scholen over de hele wereld. Het is onze grote plicht
en eer om deze prachtige kunst van zelfverdediging en zelfontwikkeling, die eeuwenlang in de Chinese traditie van generatie op generatie is doorgegeven, te behouden, te promoten en te onderwijzen. Trouwe en legitieme (internationale) leden die met de dag groeien bewijzen dat CMSD een echte Wing Chun-familie is. Kwaliteit, in plaats van kwantiteit, zorgt ervoor dat snelle persoonlijke groei in relatief korte tijd zichtbaar wordt. We streven ernaar om beoefenaars uit verschillende plaatsen aan te trekken die dezelfde passie en ambitie delen om de Chinese krijgskunsten van Wing Chun te promoten. Degenen die bereid zijn te investeren in hun eigen groei in de toekomst.

De visie

"Ons doel is om de wens van grootmeester Ip Man te respecteren. Ongeveer 6 weken voor
hij stierf, vroeg hij aan zijn twee zonen en zijn leerling Lau Hon Lam hem te filmen met het uitvoeren van het Wing Chun systeem zoals door hem in de praktijk wordt beoefend. Hij wist alleen de Sil Lim Tau, Chum Kiu en de Dummyvorm te voltooien. Dit komt omdat hij veel pijn leed, zwak was en onvast op zijn benen. Hij zou de Biu Gee, het mesvorm en de lange stok doen. Maar Grootmeester Ip Chun en Ip Ching en Sifu Lau Hong Lam weer hield Ip Man ervan omdat Biu Gee, de messen en volledige paalvorm veel energie vergen om te presteren.

Ik wil de Ip Man Wing Chun zoals onderwezen door Grootmeester Ip Man, Ip Ching en Ip Chun doorgeven.

-Samuel Kwok-

De filosofie

Zoals Bruce Lee zei: "Knowing is not enough, we must apply. Willing is not enough, we must do." Leg de basis voor deze aanpak. Onze Wing Chun is erg praktisch en we werken er hard aan om in elke les het hoogste vaardigheidsniveau te ontwikkelen. De term kungfu betekent het bereiken van een hoog niveau van vaardigheid door hard werken en toegewijde oefening.
We leren geen snelle zelfverdediging omdat we niet geloven dat zulke dingen effectief kunnen bestaan. We gaan het hele Wing Chun-systeem leren. Er zijn geen kortere wegen, geen gemakkelijke manieren om te leren jezelf te beschermen, geen gemakkelijke manieren om vechtsporten te leren. Het vergt toewijding, en passie, maar vooral een gevoel van eer, avontuur en plezier. Je draagt ​​deze attributen bij je, of als je hard genoeg je best doet, zal je merken dat Wing Chun ze naar je toe brengt.

Ons team

Sifu Hertz

Hoofd Instructeur

  • Facebook
  • Instagram
profielfoto Sifu Hertz

Sifu Perez

Instructeur

  • Facebook
  • Instagram
profielfoto Sifu Perez
bottom of page