top of page

Hoe graag
wil je het hebben...

Ontdek de genialiteit van Wing Chun.

foto Sifu Perez met kick naar knie

Over ons

Wing Chun CMASD Nederland logo

CMASD

Chinese Martial Art Self Defense

Wing Chun CMASD Nederland werd opgericht in april 2010 als een toegewijde Wing Chun-school in het zuiden van Nederland. Wij zijn trots de eerste officieel erkende Wing Chun Samuel Kwok-school van Nederland te zijn. Bij Wing Chun CMASD Nederland volgen we de traditionele Ip Man Wing Chun-stijl, onderwezen door GM Samuel Kwok. Als onderdeel van de Samuel Kwok Martial Arts Association (SKMAA) streven we ernaar om de rijke traditie van Wing Chun te behouden en te verspreiden.

De associatie

Samuel Kwok Martial Art Association logo

SKMAA

Samuel Kwok Martial Art Association

Samuel Kwok, geleid door Ip Chun en Ip Ching, vertegenwoordigt traditioneel Ip Man Wing Chun al vele jaren in Europa. Samuel Kwok traint al vele jaren met verschillende vechtsportmeesters met als doel de kunst realistisch en efficiënt te houden. Dit omvat Braziliaans Jiu-Jitsu, Muay Thai, kickboksen en professionele boksers.

Onze Missie

Welkom bij onze Wing Chun-collectief, waar onze passie voor de vechtkunst centraal staat. Bij ons gaat het niet alleen om het beoefenen van vechtkunst, maar om het bevorderen van de kunst van Wing Chun zoals overgedragen door de legendarische grootmeester Ip Man.  

Onze missie is om de waarden van Wing Chun te verspreiden en te promoten als een effectieve vorm van zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Wij geloven in het belang van het cultiveren van lichaam en geest, en het ontwikkelen van zelfvertrouwen, discipline en respect door middel van onze beoefening. 

In onze non-commerciële school staat de gemeenschap centraal, waarin we elkaar inspireren, ondersteunen en samen groeien in onze vaardigheden en begrip van Wing Chun.

 

Wij streven naar een sfeer van respect, toewijding en samenwerking waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. 

Sluit je aan bij ons in onze reis om de geest en principes van Ip Man's Wing Chun levend te houden, en samen te werken aan onze persoonlijke groei en de verspreiding van deze prachtige vechtkunst. Wees welkom in onze Wing Chun-familie, waar onze gedeelde passie en toewijding ons verbindt en inspireert.

De visie

Met eerbied voor de wensen van grootmeester Ip Man streven wij ernaar zijn nalatenschap in ere te houden. Ongeveer zes weken vóór zijn overlijden verzocht hij zijn twee zonen en zijn leerling Lau Hon Lam om hem te filmen terwijl hij het Wing Chun systeem beoefende zoals hij dat in de praktijk uitvoerde. Ondanks zijn ernstige pijn, zwakte en wankelheid wist hij alleen de Sil Lim Tau, Chum Kiu en de Dummyvorm te voltooien. De Biu Gee, mesvorm en lange stok liet hij achterwege vanwege de intense fysieke inspanning die deze vormen vereisten.

Het is mijn intentie om het Ip Man Wing Chun, zoals onderwezen door grootmeester Ip Man, Ip Ching en Ip Chun, door te geven aan volgende generaties.

-Samuel Kwok-

Onze Filosofie

In lijn met de woorden van Bruce Lee, die zei: "Kennis is niet genoeg, we moeten het toepassen. Bereid zijn is niet genoeg, we moeten handelen." Bij ons leggen we de basis voor deze benadering. Onze Wing Chun training is uiterst praktisch en we streven ernaar het hoogste vaardigheidsniveau in elke les te bereiken. De term 'kungfu' verwijst naar het bereiken van een hoog niveau van bekwaamheid door hard werken en toegewijde oefening.

 

We focussen niet op snelle zelfverdediging, omdat wij geloven dat effectieve zelfverdediging een systematische benadering vereist. Ons doel is om het volledige Wing Chun-systeem te leren, zonder shortcuts of oppervlakkige methoden. Het pad naar het beheersen van zelfverdediging en vechtkunsten vereist toewijding, passie en vooral een gevoel van eer, avontuur en vreugde. Als je deze kwaliteiten met je meebrengt, of als je hard genoeg werkt, zul je merken dat Wing Chun je de weg wijst naar het bereiken van deze eigenschappen.

Ons team

Sifu Hertz

Hoofd Instructeur

  • Instagram
profielfoto Sifu Hertz

Sifu Perez

Instructeur

  • Facebook
  • Instagram
profielfoto Sifu Perez
bottom of page