top of page

Grandmaster Samuel Kwok

Master Samuel Kwok werd in 1948 in Hong Kong geboren als zoon van een kerkminister. Zijn interesse in de vechtkunsten begon al op jonge leeftijd, zijn eerste ervaring was in White Crane Kung Fu, onder leiding van zijn oom Luk Chi Fu. Zijn Wing Chun training begon voor het eerst in 1967 onder Chan Wai Ling in Hong Kong.

 

In 1972 kwam Samuel Kwok naar Engeland om psychiatrische verpleegkunde te studeren en een nieuw leven na te streven. Toen hij in Londen woonde, ging hij naar de kerk van dominee Kao, hoe vertelde hij hem over een van de congregaties, een Wing Chun-leraar genaamd Lee Sing, die Samuel Kwok begon les te geven in 1973.

foto van links naar rechts Ip Ching, Samuel kwok, Ip Chun

In 1978 keerde hij terug naar Hong Kong in de hoop de ware bron van Wing Chun te vinden. Samuel Kwok werd door Lee Sing geïntroduceerd aan Ip Chun; die op dat moment lid werd van de Ip Man Martial Arts Association. Het was tijdens een tweede ontmoeting met Ip Chun dat hij aanbood om Samuel Kwok de Wooden Dummy-technieken te leren, zich realiserend dat hem een grote eer werd gegeven die hij accepteerde. Op dit moment was Ip Chun alleen parttime lesgeven.

 

Voor de volgende jaren had Samuel Kwok privéles van Ip Chun en na het behalen van Master-niveau in Wing Chun, opende hij zijn eerste school in Hong Kong en het duurde niet lang voordat zijn studenten naam begonnen te maken door toernooien en demonstraties in de kolonie.

Toen hij terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, werd hij in 1981 benoemd tot voorzitter en senior overzeese vertegenwoordiger van de Ip Chun Martial Art Association door grootmeester Ip Chun.

 

Nadat hij zich in het VK had gevestigd, begon Master Kwok privé Wing Chun te onderwijzen, maar later opende hij zijn eerste school na grote vraag van verschillende vechtsportenthousiasten. In zijn poging om Traditional Wing Chun en zijn Si-Fu te promoten, hield Master Kwok in 1981 de eerste van vele seminars in Groot-Brittannië voor grootmeester Ip Chun.In 1991 nodigde Master Kwok zowel Grandmasters Ip Chun als Ip Ching uit naar het Verenigd Koninkrijk om hun eerste gezamenlijke seminars in het hele land te houden. Dit was het eerste bezoek aan het Verenigd Koninkrijk door grootmeester Ip Ching.In 1994 keerde meester Kwok terug naar Hongkong om te studeren bij grootmeester Ip Ching. Ook introduceerde Master Kwok in 1994 Steve Lee Swift uit New York, naar Grandmaster Ip Chun en hielp bij het organiseren van enkele zeer succesvolle seminars in Amerika, onderwezen door grootmeester Ip Chun.In 1995 werd Grand Master Ip Ching opnieuw uitgenodigd door Master Kwok naar het Verenigd Koninkrijk, om verschillende seminars te geven in het hele land, maar deze keer werd hij vergezeld door grootmeester Chu Shon Tin, een van de eerste studenten in Hong Kong van wijlen grootmeester Ip Man.

 

Ook in 1995 bezochten de twee beroemde broers Grandmaster Ip Chun en Ip Ching Chicago om samen voor het eerst in Amerika les te geven. Ook dit bezoek werd geregeld en bijgestaan door meester Samuel Kwok.

 

De Samuel Kwok Wing Chun Martial Art Association is nu uitgegroeid tot een van de grootste Kung Fu-organisaties in het land. Met studenten in Europa, de VS, Zuid-Afrika en Australië; het is nu internationaal geworden. Hoewel Master Kwok veel studenten heeft die voor hem lesgeven, is hij altijd trouw gebleven aan de echte Wing Chun-traditie en geeft hij nog steeds lessen persoonlijk.

 

In 1998 ontving Master Samuel Kwok een BA-onderscheiding van de Universiteit van Manchester voor zijn levenslange prestatie en promotie van Vechtsporten. Tegenwoordig promoot Master Kwok voortdurend Wing Chun over de hele wereld door seminars, wedstrijden, demonstraties, boeken, video's te publiceren en te organiseren en de B.C.C.M.A. Chinese vechtsporten promoten. Hij helpt ook met het regelen van rondleidingen en trainingen in Hong Kong met Grandmaster Ip Chun voor zijn studenten, wat aantoont dat hij net als hij wil dat zijn studenten voordeel halen uit deze geweldige meester uit de eerste hand.

bottom of page