Rode deuren

Lessen

Trainingsdagen

Wing Chun Basic & Core

Dinsdag

19:30 - 21:30

Woensdag

19:30 - 21:30

Donderdag

19:30 - 21:30

Zondag

10:15 - 12:15

Kids Wing Chun

Dinsdag

16:30 - 17:30

Zondag

09:00 - 10:00

foto verdrietig kind

Heeft uw kind last van pesten?of wilt u dat ze respect en discipline leren?

Wing Chun

kids Wing Chun

Sporten is niet alleen goed voor volwassenen, maar ook heel belangrijk voor kinderen en jongeren. We weten dat er meer nodig is dan alleen met het fysieke aspect. Ook bij kinderen en jongeren focussen wij op het mentale aspect. Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar en het is belangrijk om ze op vroege leeftijd te leren hoe ze met bepaalde situaties om kunnen gaan.

Wat is een goede stimulans?

Het leren van de vechtkunst van Wing Chun is een goed alternatief voor teamsporten. Perfect voor kinderen die liever niet in een team sporten. Ze leren zichzelf verdedigen, dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Hier heeft uw kind levenslang profijt van. Ze leren niet alleen de technieken om zichzelf te verdedigen, maar de kinderen worden uitgedaagd om zelf na te denken over hoe te verdedigen. Zo leren ze te anticiperen op potentiële gevaren. Vechtkunst helpt het kind in een gevaarlijke situatie en geeft uw kind het vertrouwen om voor zichzelf op te komen. Bij ons leert uw kind ook op te komen voor anderen en terug te vechten in een situatie waar dit nodig is.

kids Wing Chun klas

Voordelen van Kids Wing Chun

 concentratie en doorzettingsvermogen

 enthousiasme en samenwerking

fysieke stimulatie en discipline

respect en vertrouwen

 weerbaarheid en waakzaamheid

" Laat ons de uitdagingen van uw kind weten! "

foto drie meisjes kids Wing Chun

Financieel tegemoetkoming voor het sporten? Ontdek de mogelijkheden voor uw kind(eren).

Leergeld Parkstad logo
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur.png
JFCAMPAGNE2021-DEEL1.jpg
JFCAMPAGNE2021-DEEL2.jpg
JFCAMPAGNE2021-DEEL3.jpg

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

 

Hoe werkt het?
Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

 

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

 

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Veel gestelde vragen

Kan ik een keer komen kijken of mee trainen of het mij bevalt?


Ja. Kom langs voor een bezoekje aan onze school. Je kunt ook deelnemen aan een gratis kennismakingsles
Betaal ik hetzelfde contributiebedrag ondanks ik niet op alle trainingsdagen aanwezig kan zijn?


Ja. Je betaalt hetzelfde contributiebedrag of je nou één dag komt of alle dagen.Je probeert natuurlijk zoveel mogelijk lessen te volgen.
Is Wing Chun kung fu geschikt voor mij?


Wing Chun is geschikt voor bijna alle leeftijden. Neem een gratis kennismakingsles om er achter te komen.
Vanaf welke leeftijd zijn de lessen te volgen?


De lessen zijn vanaf 6 jaar en ouder te volgen.
Ben ik te oud voor de Wing Chun?


Nee. Afhankelijk van je lichamelijke gesteldheid kun je op eigen tempo en niveau Wing Chun beofenen. Wing Chun ontwikkelt en verbetert je lichaam en geest.
Is iedereen welkom om mee te mogen doen?


Ja. Iedereen is welkom ongeacht je ras, leeftijd, geslacht of geloof.Respect, eenheid en integriteit staan bij ons hoog in vaandel.De school en Associatie reglementen gelden voor alle leerlingen en leraren.
Ik heb eerder andere vechtsport beoefend. Is dat een nadeel?


Nee. Goede vaardigheden die je aangeleerd hebt, draag je levenslang bij je. Je geeft ze een plek.Slechte gewoontes zijn lastiger om te laten verdwijnen. Je zult jezelf open moeten stellen en oponderzoek gaan.
Werken jullie met banden en/of graduaties?


Nee. We werken niet met banden. Je ontwikkeling zullen we nauwlettend volgen.We zullen je opleiden en begeleiden volgens de Wing Chun syllabus van de Ip Man stroming in je eigen tempo waarna certificering per niveau volgt.
Doen jullie ook aan wedstrijden en competities?


Nee. Wing Chun is geen spel. Het is ontworpen om te overleven. Het is bedoeld om elke vorm van dreiging of gevaar voor jezelf en anderen te beletten dan wel op te lossen. Wing Chun is in alle opzichten risicomijdend als zelfverdediging.
Mijn lichamelijke conditie is slecht. Kan ik dan gewoon trainen?


Ja. We zullen samen in je eigen tempo jou leren en begeleiden aan de opbouw van je lichaamsconditie te werken.
Ik heb lichamelijke klachten. Kan ik alsnog Wing Chun beoefenen?


Ja, maar raadpleeg altijd je behandelende huisarts eerst. Wij kunnen vervolgens samen de mogelijkheden uitwerken ondanks je lichamelijke beperking.