top of page
Rode deuren

Lessen

Welkom

Trainingsdagen en tijden

Wing Chun Basic & Core

Dinsdag

19:30 - 21:30

Woensdag

19:30 - 21:30

Donderdag

19:30 - 21:30

Zondag

10:15 - 12:15

Wing Chun Kids

Dinsdag

16:30 - 17:30

Zondag

09:00 - 10:00

Tijdens de feestdagen is de sportschool gesloten.

foto verdrietig kind

Wing Chun om kinderen sterker te maken

om pesten aan te pakken en te overwinnen.

Wing Chun

kids Wing Chun

Wing Chun tegen pesten:

 

Wing Chun biedt waardevolle hulpmiddelen en technieken die kinderen in staat kunnen stellen om pesten effectief aan te pakken en te overwinnen. Door middel van Wing Chun-training leren kinderen zelfverdedigingsvaardigheden die gericht zijn op het omleiden en verspreiden van agressie in plaats van het bevorderen van geweld. Ze ontwikkelen fysieke coördinatie, balans en controle, wat hun zelfvertrouwen kan vergroten en potentiële pestkoppen kan afschrikken. Wing Chun legt ook de nadruk op mentale veerkracht door kinderen te leren kalm te blijven onder druk en strategisch te denken in uitdagende situaties. Bovendien zorgt Wing Chun voor discipline, respect en empathie, waardoor kinderen sterke karaktereigenschappen kunnen ontwikkelen die pestgedrag ontmoedigen. Door Wing Chun te beoefenen, verwerven kinderen de vaardigheden en de mentaliteit die nodig zijn om voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen en vreedzaam met conflicten om te gaan, waardoor uiteindelijk een veilige en respectvolle omgeving voor iedereen wordt bevorderd.

 

 

 

Wing Chun is om verschillende redenen een goede stimulans voor kinderen:

 

1. Cognitieve ontwikkeling: Wing Chun-training omvat het leren en onthouden van verschillende technieken, vormen en principes. Dit stimuleert de cognitieve ontwikkeling, verbetert het geheugenbehoud en verbetert het probleemoplossend vermogen naarmate kinderen technieken leren toepassen in verschillende situaties.

 

2. Lichamelijke ontwikkeling: Wing Chun-training omvat fysieke oefeningen, oefeningen en bewegingen die de algehele fysieke ontwikkeling bevorderen. Het verbetert de kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans en behendigheid en draagt zo bij aan de groei en ontwikkeling van de motoriek van een kind.

 

3. Focus en concentratie: Wing Chun vereist focus en concentratie om technieken nauwkeurig en effectief uit te voeren. Kinderen leren aandacht te schenken aan details, instructies op te volgen en zich te concentreren op de taak die voorhanden is. Dit vergroot hun vermogen om zich ook op andere gebieden van het leven te concentreren en zich te concentreren.

4. Discipline en zelfbeheersing: Wing Chun-training zorgt voor discipline en zelfbeheersing bij kinderen. Ze leren regels te volgen, respecteren hun instructeurs en trainingspartners en ontwikkelen zelfdiscipline in hun praktijk. Deze discipline kan worden overgedragen naar andere aspecten van hun leven, zoals academici en persoonlijke relaties.

 

5. Zelfvertrouwen en zelfrespect: Naarmate kinderen vooruitgang boeken in hun Wing Chun-training en verbeteringen in hun vaardigheden zien, krijgen ze meer vertrouwen in hun capaciteiten. Dit verhoogt hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, waardoor ze een positief zelfbeeld en geloof in hun capaciteiten kunnen ontwikkelen.

 

6. Emotionele regulatie: Wing Chun-training biedt kinderen een gestructureerde en gecontroleerde omgeving om hun energie en emoties te kanaliseren. Het leert hen om op een gezonde en constructieve manier met stress, frustratie en woede om te gaan. Ze leren tijdens de training kalm en kalm te blijven, wat zich kan vertalen in een betere emotionele regulatie in het dagelijks leven.

 

7. Sociale interactie: Wing Chun-lessen bieden kinderen de mogelijkheid om te communiceren met leeftijdsgenoten en instructeurs. Ze leren samenwerken, elkaar ondersteunen en sociale vaardigheden ontwikkelen. Dit bevordert een gevoel van verbondenheid, kameraadschap en teamwerk binnen de trainingsgroep.

 

8. Zelfverdedigingsvaardigheden: Wing Chun leert praktische zelfverdedigingstechnieken die kinderen in staat kunnen stellen zichzelf te beschermen als dat nodig is. Deze kennis kan hun zelfvertrouwen vergroten en hen een gevoel van veiligheid geven, wetende dat ze over de vaardigheden beschikken om zichzelf te verdedigen indien nodig.

 

9. Culturele en historische waardering: Wing Chun heeft een rijke culturele en historische achtergrond. Learning Wing Chun stelt kinderen bloot aan het culturele erfgoed en de tradities die verband houden met de kunst, waardoor een waardering voor verschillende culturen en geschiedenis wordt bevorderd.

 

10. Pret en plezier: Wing Chun-training kan een leuke en plezierige activiteit zijn voor kinderen. Het biedt een pauze van zittende activiteiten en schermtijd, waardoor ze aan lichaamsbeweging kunnen doen terwijl ze een praktische vaardigheid leren in een ondersteunende en plezierige omgeving.

 

Over het algemeen biedt Wing Chun een holistische stimulatie voor kinderen, waardoor hun fysieke, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling wordt bevorderd. Het biedt een veelzijdige en boeiende ervaring die een positieve invloed kan hebben op hun algehele groei en welzijn.

kids Wing Chun klas

Voordelen van Kids Wing Chun

 Zelfverdedigingsvaardigheden

 Fysieke fitheid

 Discipline en focus

 Zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde

 Vaardigheden om conflicten op te lossen

 Geestelijk en emotioneel welzijn

 Verbeterde concentratie en schoolprestaties

 Sociale vaardigheden en teamwerk

 Plezier en respect

" Laat ons de uitdagingen van uw kind weten! "

foto drie meisjes kids Wing Chun

Financieel tegemoetkoming voor het sporten? Ontdek de mogelijkheden voor uw kind(eren).

Leergeld Parkstad logo
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur.png
Social story kickboksen.png
Social story voetbal.png
JFCAMPAGNE2021-DEEL3.jpg

Meedoen is belangrijk!

Jeugdfonds Sport & Cultuur vreest dat de toename van armoede ten koste gaat van sport en cultuur voor kinderen. Financiële problemen dreigen bij steeds meer gezinnen. We begrijpen dat mensen de hand op de knip moeten houden. Met financiële hulp kunnen we echter voorkomen dat kinderen na de zomervakantie niet meer deelnemen aan sport en cultuur. Daarom lanceert het Jeugdfonds Sport & Cultuur ook dit jaar weer de campagne Kies een club. Belangrijk om u als ouder te laten weten dat het Jeugdfonds kan helpen zodat uw kind lid kan blijven (of worden) van onze club.

 

Voor élk kind
Sport en cultuur verrijkt het leven van elk kind. Bij een club maken kinderen nieuwe vrienden, leren ze rekening te houden met elkaar, krijgen en vergroten ze hun zelfvertrouwen en vergeten ze even hun zorgen. Dat gunnen we alle kinderen. We hopen daarom na de zomervakantie weer veel kinderen te verwelkomen.

 

Kunt u het lidmaatschap of de contributie niet (meer) betalen? Vraag dan hulp aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Ga naar www.kieseenclub.nl en dien meteen uw aanvraag in zodat uw kind lid kan blijven of worden.

 

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg,

per e-mail via limburg@jeugdfondssportencultuur.nl of telefonisch via 06 50 90 45 04.

 • Kan ik een keer komen kijken of mee trainen of het mij bevalt?
  Ja. Kom langs voor een bezoekje aan onze school. Je kunt ook deelnemen aan een gratis kennismakingsles. Meld je aan via https://www.wingchuncmasd.nl/book-online
 • Betaal ik hetzelfde contributiebedrag ondanks ik niet op alle trainingsdagen aanwezig kan zijn?
  Ja. Je betaalt hetzelfde contributiebedrag of je nou één dag komt of alle dagen. Je probeert natuurlijk zoveel mogelijk lessen te volgen.
 • Vanaf welke leeftijd zijn de lessen te volgen?
  De lessen zijn vanaf 6 jaar en ouder te volgen.
 • Ben ik te oud voor de Wing Chun?
  Nee. Afhankelijk van je lichamelijke gesteldheid kun je op eigen tempo en niveau Wing Chun beofenen. Wing Chun ontwikkelt en verbetert je lichaam en geest.
 • Is iedereen welkom om mee te mogen doen?
  Ja. Iedereen is welkom ongeacht je ras, leeftijd, geslacht of geloof.Respect, eenheid en integriteit staan bij ons hoog in vaandel.De school en Associatie reglementen gelden voor alle leerlingen en leraren.
 • Ik heb eerder andere vechtsport beoefend. Is dat een nadeel?
  Nee. Goede vaardigheden die je aangeleerd hebt, draag je levenslang bij je. Je geeft ze een plek.Slechte gewoontes zijn lastiger om te laten verdwijnen. Je zult jezelf open moeten stellen en oponderzoek gaan.
 • Werken jullie met banden en/of graduaties?
  Nee. We werken niet met banden. Je ontwikkeling zullen we nauwlettend volgen.We zullen je opleiden en begeleiden volgens de Wing Chun syllabus van de Ip Man stroming in je eigen tempo waarna certificering per niveau volgt.
 • Mijn lichamelijke conditie is slecht. Kan ik dan gewoon trainen?
  Ja. We zullen samen in je eigen tempo jou leren en begeleiden aan de opbouw van je lichaamsconditie te werken.
 • Ik heb lichamelijke klachten. Kan ik alsnog Wing Chun beoefenen?
  Ja, maar raadpleeg altijd je behandelende huisarts eerst. Wij kunnen vervolgens samen de mogelijkheden uitwerken ondanks je lichamelijke beperking.
 • Wat is Wing Chun?
  Wing Chun is een traditionele Chinese krijgskunst die zich richt op praktische zelfverdedigingstechnieken, bewegingsefficiëntie en gelijktijdige aanval en verdediging.
 • Wie heeft Wing Chun ontwikkeld?
  Wing Chun wordt verondersteld te zijn ontwikkeld door een boeddhistische non genaamd Ng Mui in de Shaolin-tempel tijdens de Qing-dynastie in China.
 • Wat zijn de belangrijkste principes van Wing Chun?
  De belangrijkste principes van Wing Chun omvatten de theorie van de middellijn, bewegingsvrijheid, gelijktijdige aanval en verdediging, en het gebruik van structuur en positionering om kracht te overwinnen.
 • Is Wing Chun geschikt voor iedereen?
  Wing Chun kan worden aangepast voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het legt de nadruk op techniek en efficiëntie in plaats van op fysieke kracht, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan individuen.
 • Hoe lang duurt het om Wing Chun te leren kennen?
  De tijd die nodig is om Wing Chun te leren, varieert afhankelijk van individuele toewijding, trainingsfrequentie en natuurlijke aanleg. Het vergt doorgaans meerdere jaren van consistente oefening om een solide basis en vaardigheid in de kunst te ontwikkelen.
 • Kan Wing Chun worden gebruikt voor zelfverdediging?
  Ja, Wing Chun is zeer effectief voor zelfverdediging. De focus op praktische technieken, gevechten van dichtbij en gelijktijdige aanval en verdediging maakt het toepasbaar in echte situaties.
 • Kan Wing Chun competitief worden beoefend?
  Hoewel Wing Chun voornamelijk gericht is op zelfverdediging, zijn er Wing Chun-wedstrijden en -toernooien waar beoefenaars hun vaardigheden kunnen laten zien in een gecontroleerde omgeving.
 • Kan Wing Chun worden gecombineerd met andere vechtsporten?
  Wing Chun kan worden aangevuld met training in andere vechtsporten, omdat het een solide basis biedt voor gevechten van dichtbij en efficiënte technieken. Veel beoefenaars kiezen ervoor om in andere stijlen te crosstrainen om hun algemene vaardigheden te verbeteren.
 • Is Wing Chun geschikt voor kinderen?
  Ja, Wing Chun kan nuttig zijn voor kinderen. Het bevordert discipline, focus, fysieke fitheid, zelfvertrouwen en zelfverdedigingsvaardigheden in een gestructureerde en ondersteunende omgeving.
 • Zijn er filosofische of culturele aspecten aan Wing Chun?
  Wing Chun heeft filosofische principes zoals „eenvoud, directheid en bruikbaarheid” en „het gebruik van de kracht van de tegenstander tegen hen”. Het heeft ook culturele betekenis, omdat het geworteld is in Chinese vechtsporttradities en historische banden heeft met de Shaolin-tempel.
bottom of page